Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

"Η χώρα έμεινε όρθια λόγω της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ"

Με τη φράση "η χώρα έμεινε όρθια λόγω των πολιτικών που ακολουθήσαμε" υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, και τάχθηκε εναντίον εκείνων που κάνουν εκ των υστέρων αυτοκριτική, λέγοντας ότι "είναι καταστροφικό και λάθος να μιλάει κάποιος για πολιτική που κατέστρεψε τη χώρα".
Σε δηλώσεις του στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι "η χώρα είναι γονατισμένη και ταπεινωμένη", τόνισε ωστόσο ότι "δεν είναι νεκρή" και υπογράμμισε ότι πρέπει να πούμε πού θα ήταν η χώρα χωρίς αυτές τις πολιτικές.
Αναφερόμενος στην εποχή που ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε προσωπική πολιτική αλλά πολιτική μιας κυβέρνησης.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ρίχνουν το ανάθεμα στην πολιτική της κυβέρνησης των δύο προηγούμενων ετών, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις "κάποιο λάκκο έχει η φάβα".
Όπως διευκρίνισε, "υπάρχουν δύο ειδών αντιδράσεις: Αντιδράσεις που έχουν μικροπολιτικό χαρακτήρα. Δεν θέλω να το χαρακτηρίσω, αλλά αυτό το θεωρώ λάθος" .

Και πρόσθεσε: "Κάναμε λάθη αλλά δεν μπορούμε να μην υπερασπιστούμε αυτά που κάναμε, ότι κρατήσαμε τη χώρα όρθια".
Η δεύτερη κατηγορία - σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου - είναι ο αγανακτισμένος πολίτης, ο οποίος ρωτάει "μα δεν μπορούσατε να τα κάνετε καλύτερα; Όχι. Πετύχαμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα".
"Όποιος είναι έξω από το χορό... Ας σταθεί μπροστά στην τρόικα να δει τι θα πει διαπραγμάτευση. Να έρθει κάποιος να μου πει τί άλλο θα μπορούσε να είχε γίνει. Να είμαστε λίγο σοβαροί. Πετύχαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν ήταν λάθος η συνταγή" ανέφερε.
Και τόνισε: "Κάθε φορά που η χώρα πετυχαίνει στόχους διαπραγματεύεται καλύτερα. Δεν ζώνεσαι εκρηκτικά γιατί ο πρώτος που θα πεθάνεις είσαι εσύ".
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "το πρόβλημα είναι βαθύτατο. Δεν ξεπερνιέται σε δύο χρόνια", ενώ αναφερόμενος στη διεθνή σκηνή, λέγοντας ότι "γύρω μας άλλαξε όλη η Ευρώπη. Εμείς λέγαμε ότι το πρόβλημα είναι συστημικό. Απέναντί μας όμως είχαμε ένα τοίχο, έλεγαν μειώστε όλα".
Ο ίδιος ανέφερε ότι "στην Ιταλία κάνουν ό,τι ακριβώς κάναμε και εμείς στην Ελλάδα".
Αναφερόμενος στην καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του", ενώ απαντώντας στη διαπίστωση των δημοσιογράφων ότι αυτό ήταν ανήθικο, απάντησε: "Ανήθικο είναι να κόβεις μισθούς και συντάξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου