Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κυβερνητική παρέμβαση στους μισθούς

Νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση του μισθολογικού κόστους σε περίπτωση που οι κοινωνικοί εταίροι δεν καταλήξουν σε κάποια απόφαση που να ικανοποιεί και την τρόικα προανήγγειλε χθες η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τη συγκράτηση των ημερομισθίων και την εσωτερική υποτίμηση τιμών και αμοιβών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται ότι θα υιοθετήσει μια ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για το θέμα του 13ου και 14ου μισθού. «Εφόσον υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, θα την δούμε και θα αποτελέσει βασική παράμετρο για τη θέση που θα λάβει στη συνέχεια η κυβέρνηση», είπε.
Αύριο Τετάρτη έχει προγραμματισθεί η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργοδοτικών φορέων και της ΓΣΕΕ, η οποία εμμένει στη θέση της ότι δεν δέχεται καμία αλλαγή στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και συζητάει μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.
Εν τω μεταξύ, συνεδρίασε χθες η διακομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία έχει συσταθεί για τη μελέτη των επικουρικών συντάξεων. Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισαν ότι είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση στο ΕΤΕΑΜ, επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου